HIZLI MENÜ
X KAPAT
X KAPAT

Besmeç

Kırıkkale’de halkın sıklıkla tükettiği bir köfte türüdür. Kıyma veya tavuk eti ile hazırlanabilen ve dövülerek yapılan bu köfte türü hem lezzetli bir garnitür olarak hem de ana yemek olarak tüketilebilmektedir. Çeşitli bölgelerde yapılışında farklılıklar olsa da et ile birlikte bulgur temel malzeme olarak kullanılmaktadır. Bu lezzeti Kırıkkale’nin birçok restoranında bulabilirsiniz.

Malzemeler Besmeç İçin Kullanılacak Malzemeler
  • 200 gr yağsız kıyma veya tavuk,
  • 2 su bardağı köftelik bulgur,
  • 2 adet soğan (rendelenmiş),
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş),
  • Baharat (kırmızı pul biber, karab
Yapılışı Besmeç Tarifi

Eti, soğanı, sarımsağı, salçayı, baharatları ve tuzu karıştırıp ve iyice döverek yoğuralım.

Üzerine köftelik bulguru ilave edip yoğurmaya devam edelim.

Sonra maydanozu ilave ederek tekrar yoğuralım.

Etli bulgurlu harçtan küçük parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verip elimizde yassı olacak şekilde şekillendirelim.

Tavada çok az sıvı yağı ile ya da önceden ısıtılmış 175° fırında pişirelim.