Ağızda muhteşem bir tat bırakan bu yemeği kesinlikle denemelisiniz! Fırında ağır ağır pişen kuzu etinin enfes lezzetinin bağımlısı olacaksınız. Sulakyurt'a özgü bu yemek için uzak mesafedeki illerden dahi misafirler gelmektedir. Yöremizde yetişmiş kuzu eti, kuyruk yağı, domates, yeşil biber, sarımsak, tereyağı ve pul biber kullanılarak pişirilen Sulakyurt Tava, fırında saatlerce ağır ağır pişirilerek ziyaretçilerimize sunulmaktadır.
Fırın tepsisi yağlanır. Daha sonra üzerine biber ve domatesler doğranır. Ardından sarımsaklar birkaç parçaya bölünerek tepsiye eklenir. Özellikle Kırıkkale yöresinde yetişen kuzu etinin üzerine düzgün bir şekilde konulan malzemeler tepsiye dizilir. Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı konulur. Ardından tepsideki etin üzerine tuz ve pul biber serpilir. Son olarak Tepsi alüminyum folyo ile tamamen sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece özellikler odun fırında 1 saat pişirilir. Son 10 dakika ise alüminyum folyo açılıp o şekilde pişirilmeye devam edilir.